800

De 800-ste

Bij Fifty-One vieren we geen verjaardagen, maar we tellen onze vergaderingen. En op 28 september a.s. zullen we voor de 800ste maal bijeenkomen, sinds we dat 42 jaar geleden voor de eerste maal deden.

Reden voor een zeer feestelijke gebeurtenis waarvoor we onze vrienden van alle (internationale) Fifty-One clubs van harte uitnodigen om dit samen met de leden van Fifty-One ‘s-Hertogenbosch te vieren.

Op deze avond staan we in ‘ons kasteel’, Kasteel Maurick in Vught, stil bij deze mijlpaal tijdens een heerlijk diner en we worden door Dr. Marc Vermeersch bijgepraat over de ontwikkeling van de mens en wat we hiervan leren voor de toekomst. Kortom, niet alleen een gezellige, maar ook leerzame avond, waarna we met ‘collectieve intelligentie’ de toekomst in kunnen. Daarnaast hebben we een attractieve wijnaanbieding van een 'Bossche' wijn waarmee we gezamenlijk de stichting 13PK kunnen steunen. Alle informatie kunt u verder lezen op deze pagina.

De knoppen hieronder kunnen benut worden om in het kader van onze wijnactie wijn te bestellen voor de stichting 13PK of om in te schrijven voor de avond van de 800ste (maar dit laatste is alleen voor Fifty-One leden).

 

 

 

 

 

THEMA : "WAAR KOMEN WE VANDAAN, HOE BIJZONDER ZIJN WE ALS MENS EN WAAR GAAN WE NAAR TOE?"

In korte tijd, zo’n 3 miljoen jaar, heeft de mensheid zich ontwikkeld en zich onttrokken aan de dierenwereld. Als enig overgebleven mensensoort zijn we groot geworden door toeval, samenwerking en collectieve intelligentie. Met ontwikkeling van onder meer taal en empathie zijn we gekomen waar we zijn. En wat hebben we daarvan geleerd? En hoe gaan we verder?

Deze avond zal Dr. Marc Vermeersch ons hierover informeren.  Marc Vermeersch is een Belgisch historicus (universiteit Gent). Kijkend vanuit een veelheid aan perspectieven wordt hij ook wel een ‘holistisch historicus’ genoemd, Hij overziet de grote lijnen, met een oog voor details.

Zijn levenswerk is de ‘Geschiedenis van de mensheid’ dat met de ‘voorgeschiedenis’ bijna 70 miljoen jaren geleden aanvangt. Op dit moment werkt hij aan het vijfde deel van deze reeks.

WIJNACTIE : BOSSCHE WIJN VOOR STICHTING 13PK

Om recht te doen aan onze historie als vrienden- en serviceclub willen wij onze 800-ste vergezeld laten gaan met een actie voor een goed doel.

In samenwerking met Wijngoed Wolf uit het aan ‘s-Hertogenbosch grenzende St.Michielsgestel, kunnen wij een prachtige, zeer unieke Brabantse wijn aanbieden. Voor deze wijn zijn speciale, nieuwe rassen ontwikkeld, waardoor deze wijnen beslist niet onderdoen voor de klassieke rassen. U moet deze wijn beslist een keer geproefd hebben. Wij bevelen deze wijn dan ook van harte aan.

 

U ondersteunt daarmee ook Stichting 13PK in diezelfde gemeente St. Michielsgestel. Deze stichting ondersteunt kwetsbare kinderen (pesten, problemen thuis) door te bouwen aan hun zelfvertrouwen en zelfontwikkeling. Met behulp van paarden en pony’s, hun eigen ouders en andere kinderen begeleiden coaches dit traject. Met paardenkracht  (PK) wordt voor kinderen ongeluk omgezet in geluk (13) en dat verdient ten volle onze ondersteuning.

Meer info over wijn en 13PK.

EEN LANGER VERBLIJF IN 's-HERTOGENBOSCH

‘s-Hertogenbosch biedt ruime overnachtingsmogelijkheden. Te denken is onder meer aan Van der Valk-Vught (dichtbij kasteel Maurick), Fletcher hotel Rosmalen (makkelijk te bereiken), The Den (nabij de binnenstad), Good Seasons hotel (aan de voet van de St.Jan) of Hotel Central (midden in Den Bosch).

Wat is er mooier dan een combinatie van uw bezoek aan onze 800ste met een bezoek aan de meest noordelijke stad van het Bourgondische Brabant. In ‘s-Hertogenbosch, of kortweg Den Bosch, is veel te ontdekken. Denk daarbij aan de 13e eeuwse St.Janskathedraal, hoogtepunt van de Brabantse gotiek,  of aan het Jheronimus Bosch Art Center, het Noordbrabants Museum, het Design Museum of het Slager museum. Een belevenis is een historische vaartocht op de Binnendieze, in een fluisterbootje onder de stad. Daarnaast is er zoveel meer te zien en te beleven (zie www.DagjeDenBosch.com ).

We hopen veel Fifty-One leden en hun partners te ontmoeten op 28 september a.s. in Kasteel Maurick, dat een memorabele geschiedenis kent vanaf het jaar 1257. De kasteelbrug ligt dan over de gracht vanaf 19:00 uur.